Lucca:
usměje se na nej lehce soucitně. máte pravdu. tomuhle já vážně nerozumím. dobrá! zdá se mi, že vaše úmysly jsou velice ušlechtilé. já s tím nemám problém. hodlám se vaší zakázky ujmout sama. myslím, že jste čestný člověk a budu s vámi jednat na rovinu. tedy: vážně se domnívám, že jsem správně pochopila nadnárodní zákon - v tom smyslu, že je-li slib manželství vynucen, ať už jakýmkoli způsobem či pod jakkoli vznešenou záminkou, je neplatný. ovšem to není v této záležitosti to hlavní. vy se obáváte, že s vaší přítelkyní její manžel - nebo prostě ten, s kým žije - špatně nakládá a chová se k ní ostudně. a chcete tomu zabránit. i tak, že jej vyzvete na souboj. dobře. možná byste měl zvážit, co podniknout v případě, že k souboji skutečně dojde a vy prohrahjete. nechci předjímat události a rozhodně bych si nedovolila vás podceňovat, ale pokud by k tomu přeci jen došlo, určitě lze nějak ošetřit i tuto situace. v tom smyslu, aby vaší přítelkyni bylo pomoženo, aby si mohla zvolit život bez onoho utiskovatele. to ještě zvažte a projednejme. jinak navrhuji, že pokud vaši dámu najdu, s vaším svolením ji o vás a vašich obavách a úmyslech informuji. jenom ji, bez vědomí jejího manžela. a necháme ji samu rozhodnout, jak dále postupovat. pokud mi to vyloženě nezakáže, předám vám informace o její adrese, zdejší totožnosti a způsobu života zde. navrhuji pak postupovat společně, dohodnout se i s onou dámou. případně naše kancelář může svou účast v této fázy ukončit. co si o tom myslíte?